Menu

Chinkali

Tradycyjne gruzińskie pierożki, dostępne w trzech odsłonach: z mięsem, z mięsem i ziołami oraz z serem. Chinkali je się rękoma, złap za ogonek, ugryź ciasto i wypij bulion.

 

Pchali z Bakłażana

Bakłażan z pastą orzechową, przyprawami i owocami granatu

Odżachuri

Smażone mięso wieprzowe z papryką cebulą oraz gruzińskimi przyprawami podawane w glinianym naczyniu.

Kurczak po Czkmerulsku

Smażony kurczak w sosie śmietanowo-czosnkowym.

Chaczapuri po Adżarsku

Placek z ciasta drożdżowego zapiekany z mieszanką serów, masłem i jajkiem.

Chaczapuri po Megerelsku

Placek z ciasta drożdżowego zapiekany z mieszanką serów.

Chaczapuri Guruli

Pieróg z ciasta drożdżowego z jajkiem na twardo, serem i świeżym koprem.

Czaszuszuli

Pikantny gulasz z mięsem wołowym.

Kubdari

Placek nadziewany mięsem wieprzowo-wołowym, cebulą i świeżymi ziołami.

Sałatka Gruzińska

Sałatka z pomidorów, ogórków, cebuli z kolendrą i pastą orzechową.

Pieczarki zapiekane z serem

Podawane w gruzińskim glinianym naczyniu “Keci”.

Charczo

Pikantna zupa z mięsem wołowym, ryżem i świeżymi ziołami.

Chikirtma

Rozgrzewająca zupa z kurczaka ze świeżymi ziołami, zagęszczana jajkiem, podawana z kawałkiem gotowanego kurczaka.

Lula Kebab

Grillowane mięso wołowe z dodatkiem marynowanej cebuli i sosem sacebelia

Gruziński Szaszłyk

Grillowane mięso wieprzowe z dodatkiem marynowanej cebuli i sosem sacebelia .

Makrela

Marynowana w gruzińskich przyprawach i soku z cytryny.

Pelamuszi

Schłodzony gruziński deser z soku winogronowego i  rodzynkami.

Gozinaki

Deser z prażonych orzechów z miodem.

Bakława

Miodowo-orzechowy deser z ciasta francuskiego.

Kurczak w Jeżynowym Sosie

Smażony kurczak w sosie jeżynowym .

Wątróbka Drobiowa

Wątróbka drobiowa duszona w sosie śmietanowym z cebulą i przyprawami.